Midden Delfland

Persbericht WOS Zwethzone

'Pad van tafel vegen kunnen we niet maken'

vrijdag 17 januari 2014, 09:45

De gemeenteraad van Midden-Delfland kan het niet maken om zich tegen het plan voor een wandelpad naar de Zwethzone te keren. Dat zegt de Midden-Delflandse PvdA. De fractie was dinsdag de enige die te kennen gaf vóór het voorstel te zijn. Ze stelt nu vragen aan het gemeentebestuur over de gevolgen van het afketsen ervan.

Een meerderheid in de raad nam dinsdagavond geen genoegen met een onverhard wandelpad. Ze willen een fiets- én wandelverbinding door de Groeneveldsepolder. Volgens wethouder Van Nimwegen is daarvoor veel meer geld en tijd nodig zijn om grond te verwerven.

Volgens de PvdA moet Midden-Delfland haar verplichtingen in het kader van de stad-landverbinding Zwethzone nakomen. Ze wil weten wat de financiele consequenties zijn als dat niet gebeurt. Ook vraagt ze zich af wat de verplichtingen precies inhouden. Verder neemt ze het op voor de ondernemers, die juist wel blij zijn met het plan. De PvdA hoopt net als de ondernemers dat het wandelpad wordt aangelegd en dat er binnen twee jaar ook een fietspad wordt aangelegd.

BRON:  wos nieuws

Zoek op deze website

Facebook PvdA

Twitter PvdA