Midden Delfland

Veilig op de Dijkshoornseweg in Den Hoorn

Bij de begrotingsbehandelingen van 2016 en 2017 heeft de PvdA Midden-Delfland aandacht gevraagd voor de veiligheid op de Dijkshoornseweg in Den Hoorn. Deze winkelstraat is een paar jaar geleden opgeknapt tot een woonerf (snelheidsbeperking: 15 km per uur!). De bedoeling was dat ander verkeer dan voetgangers hier te gast zou zijn en dus rustig zou rijden. In de praktijk blijkt dit tegen te vallen. Er wordt gevaarlijk hard gereden.

Lees meer...

Den Hoorn, en nu nog een centrum…

Centrumontwikkeling

De centrumontwikkeling in de Den Hoorn zit momenteel muurvast. PvdA Midden-Delfland wil deze weer vlot trekken, samen met alle betrokkenen en met aandacht voor de eigenheid van Den Hoorn. Samen met de inwoners afspreken wat er anders moet, wat moet blijven en wat er versterkt moet worden, zodat Den Hoorn weer een vitaal onderdeel van Midden-Delfland wordt. Na jaren van praten en rechtszaken moet er nu doorgewerkt worden aan de bouw van de supermarkt.

Lees meer...

Winkelcentrum ontwikkeling Den Hoorn.. wij zijn het ook zat!

Bijna drie jaar geleden is gekozen tussen twee ingediende plannen voor het bouwen van een nieuwe supermarkt in Den Hoorn. Onbelangrijk was daarbij wie de indieners waren: er is uiteraard gekozen voor het betere plan. Daarnaast is er ook rekening gehouden met de toen net opgeknapte Dijkshoornseweg. Keuze voor het verliezende plan zou immers betekenen dat een deel van de  winkels uit de Dijkshoornseweg zouden verhuizen naar het nieuwe gebouw, wat niet goed is voor de mooiste winkelstraat van Den Hoorn en ook niet voor de achterblijvende winkels.

De OGP beloofde, vanwege de verkiezingen, dat er geen Jumbo komt als zij in het college zouden komen. Voor het gemak vertelden ze er niet bij dat het al een gelopen race was. Om toch aan hun "belofte" tegemoet te komen probeerde een OGP-wethouder er alsnog met de verliezende projectontwikkelaar uit te komen. Door deze bij voorbaat kansloze actie heeft het centrumplan voor Den Hoorn wederom twee jaar vertraging opgelopen.

Lees meer...

Zoek op deze website

Facebook PvdA

Twitter PvdA