Midden Delfland

Wat de Heren wijzen moeten de gekken prijzen

Wethouder Piet wordt ingepakt of hij laat zich inpakken. Zoete broodjes worden niet gebakken.

Centrum Dijkhoornseweg Den Hoorn dreigt een lekke aorta te worden. Het gezonde hart die niet meer bestand is bloed in de slagader te pompen om het economische gebeuren van Den Hoorn aan de gang te houden. De winkel leegstand krijgt niet de gelegenheid meer om nieuwe ondernemende winkeliers te herbergen. Nee, zegt wethouder Piet, mijn voornemen is de leegstand te gebruiken voor industriële vestiging en dus geven we de Plus de gelegenheid schuin aan de overkant een broodbakkerij te creëren. Weet je roept wethouder Piet. De burgers van Den Hoorn zitten niet te wachten op meer winkels want zij kopen liever digitaal. Piet de wethouder is echt een realist want hij doet zelf niets anders klaarblijkelijk en ziet geen winkel van binnen meer in Maasland. Of laat hij zich leiden aan een halsbandje van industrieel Den Hoorns ondernemerschap en volgt hij de wens is de vader van de gedachte.

Elly de Jong fractieleider PvdA Midden Delfland is daar ook niet helemaal achter. Maar dat zij gelijk heeft dat het nooit de bedoeling kan zijn dat het centrum Dijkhoornseweg een industriebestemming moet gaan krijgen is nogal wiedes toch.

In het politiek achterstand denken, nu ongeveer “Plus” ja, ja, minus twintig jaar geleden, is er geen misverstand over dat de burgers van den Hoorn een belofte is gedaan dat er in het centrum van Den Hoorn een bruisend winkelcentrum zou verschijnen. Tel uit de winst die we met deze politieke belofte tot nu toe bereikt hebben. We krijgen een industriële broodbakkerij omdat het niet anders kan volgens wethouder Piet omdat er geen winkelaanbod zou zijn volgens wethouder Piet omdat de burgers hun spulletjes van het internet afhalen zegt wethouder Piet. Dat is nu echt Pietenpraat wethouder Piet. Je gaat er niet voor wat de burgers beloofd is. Je laat je inpakken en volgt de weg van de korte lijntjes en een tweetjes. Je voert een ontmoedigingsbeleid voor het centrum van den Hoorn. We zien het aan jouw gelaatsuitdrukkingen als je in de raadszaal zaken zit te verdedigen die niet te verdedigen zijn omdat er gewoon andere besluiten zijn genomen in het nabije verleden ook door de OGP jouw partij. De OGP die jou nu op de wethouders stoel wilde zien zitten. Je deed het en maakt nu een doodongelukkige indruk.

Beste goedhartige, goedgelovige, aardige wethouder Piet, ik zie soms jouw droeve goedaardige droomachtige ogen die een blik en een gedachte uitstralen, een van, was ik er maar nooit aan begonnen. Ogen die uitdrukken van, ik word van alle kanten door allerlei belangen achterna gezeten. Help, help roep je en je kijkt om je heen. Het blijft leeg om je heen. Ik zie je wegkwijnen. Dat verdien je niet.

Neem een goede raad van de veldprediker aan wethouder Piet. Stop er mee en ontlast je van deze dagelijkse niet gewenste fysieke en mentale druk. Ga doen wat je echt leuk vindt, schilderen. Zwerven met schilderezel en kwasten door het mooie Midden Delfland en wordt weer jezelf. Laat je geen oor aannaaien en snijdt er geen bij jezelf af zoals van Gogh. Zoek een beschutte plek aan de Vlaardingse vaart voor of achter de stee van goede vriend Govert en komt tot rust. Het warme nest van de OGP is met jou één teveel Wethouder Piet. Vlieg uit en ontmoet met deze mooie leeftijd. Een nieuwe dag is begonnen en komt als een geschenk. Ik kom met veel plezier naar jouw nieuwe expositie.

Edoch, zeker moet zijn: geen broodbakkerij in de Dijkhoornseweg in Den Hoorn. Of je moet het geschilderd hebben.

Laat je niet in de maling nemen goede burgers van Den Hoorn, beloofd is beloofd.

Veldprediker Cees.

Zoek op deze website

Facebook PvdA

Twitter PvdA