Midden Delfland

Welkom bij de PvdA Midden-Delfland


Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit zijn de idealen van de sociaaldemocratie.
Voor ons als Partij van de Arbeid staat daarbij het recht op een fatsoenlijk bestaan centraal. Een bestaan dat een volwaardige participatie in de maatschappij mogelijk maakt, met ruimte voor wie wil en waardigheid voor wie niet kan.
Dit dragen wij ook uit binnen de gemeente Midden-Delfland. Want de unieke combinatie van rozen rood en polder groen zijn een leidraad voor onze politiek in deze mooie gemeente.
Oog hebben voor mensen die het economisch en sociaal minder hebben en blijven werken aan het open groene gebied.

Samen leven en eerlijk delen!

Het geeft toch geen pas…

Maanden geleden heeft de PvdA Midden-Delfland het College verzocht de financiële haalbaarheid te onderzoeken van een kortingspas voor de inwoners van Midden-Delfland.

Zoals u wellicht weet, hebben de burgers in ons omliggende plaatsen en steden, wel de mogelijkheid van een eigen pas in de gemeente, waarop leuke kortingen te verkrijgen zijn en waar ondernemers de mogelijkheid bieden om van hun diensten en producten gebruik te maken tegen een gereduceerd tarief. Als voorbeeld noemen we hier de WestlandPas. Een prachtige initiatief  van onze buren:  “Voordelig genieten van alle mooie en leuke dingen die Westland te bieden heeft. En daarmee lokale initiatieven of goede doelen steunen. Dat is de WestlandPas”.

Het leek de PvdA Midden-Delfland  aantrekkelijk om ook voor onze eigen inwoners een dergelijke pas in te voeren.  Natuurlijk kunnen we ook gewoon de Westlandpas kopen. Maar, hoe aangenaam zou het niet zijn als wij, inwoners van Midden-Delfland, gebruik kunnen maken van een eigen Midden-Delfland pas in onze eigen gemeente.

We vinden het uitermate jammer dat inwoners daarvoor niet in de onze gemeente terecht kunnen en dat onze ondernemers leuke kansen laten liggen.

Waarom het uiteindelijk niet doorgaat?

We hebben gewacht op het antwoord over de financiële haalbaarheid van een dergelijke kortingspas. Dat antwoord is niet gekomen.

Er is dus geen budget aangevraagd bij de begrotingsbehandeling 2017 en het onderzoek van het College bestond slechts uit het benaderen van de ondernemersfederatie die er geen interesse in had.

Er is derhalve “geen mogelijkheid voor Midden-Delfland voor een eigen pas “, aldus wethouder De Goede.

Mochten er ondernemers en inwoners zijn die na het lezen van dit verhaal dezelfde teleurstelling ervaren als wij van de PvdA Midden-Delfland, dan horen wij dat vraag via onze website, FB of  via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zoek op deze website

Facebook PvdA

Twitter PvdA