Midden Delfland

Welkom bij de PvdA Midden-Delfland


Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit zijn de idealen van de sociaaldemocratie.
Voor ons als Partij van de Arbeid staat daarbij het recht op een fatsoenlijk bestaan centraal. Een bestaan dat een volwaardige participatie in de maatschappij mogelijk maakt, met ruimte voor wie wil en waardigheid voor wie niet kan.
Dit dragen wij ook uit binnen de gemeente Midden-Delfland. Want de unieke combinatie van rozen rood en polder groen zijn een leidraad voor onze politiek in deze mooie gemeente.
Oog hebben voor mensen die het economisch en sociaal minder hebben en blijven werken aan het open groene gebied.

Samen leven en eerlijk delen!

Interview Frans de Bruijn


Deze week is dat Frans de Bruijn uit Maasland

frans de bruijnFrans we kennen jou als een gepassioneerd vrijwilliger, zou je wat meer willen vertellen over jouw vrijwilligerswerk?

Ik zit als vrijwilliger bij de buurtpreventie, een mooi initiatief om mee te helpen om je eigen dorp wat veiliger te maken. Ook het Sinthuis in Maasland vond ik geweldig om te doen, wekenlang ben ik daar mee bezig geweest. Als lakei van Sinterklaas heb ik met collega’s meer dan 6000 bezoekers ontvangen. Erg  jammer dat afgelopen keer voor het laatst was. In de zomer help ik mee met het rolstoelwandelen voor ouderen, heerlijk om te zien hoe de mensen ervan genieten. Verder verleen ik een week lang medewerking aan sport en spel in Maasland. Het was voor mij echt een grote teleurstelling toen ik in de raad hoorde dat het Maeslanthuis niet door ging. Voor de verenigingen van Maasland een groot gemis, maar ook voor de vrijwilligers. Je merkt dat dit nog heel erg leeft bij hen.

Vaak komt vrijwilligerswerk op dezelfde mensen neer, wat zou er volgens jou moeten veranderen om bijvoorbeeld meer jongeren aan het vrijwilligerswerk te krijgen?

Ik moet zeggen bij Sport en Spel komen ieder jaar zo n 80 tot 70 jonge mensen om te helpen. Ook is er een dameskookgroep  die iedere dag voor de hap en de snap zorgt, dat gaat gelukkig al jaren goed. Je ziet wel dat verenigingen het steeds moeilijker krijgen,  zowel qua leden als  vrijwilligers. De vitaliteit van Maasland is heel erg belangrijk, zorgen voor voldoende aantrekkelijke woningen maar ook voor een levendig dorp. In de toekomst willen we ook op vrijwilligers kunnen rekenen.

Wat heeft de PvdA afgelopen vier jaar betekent voor Maasland?

De PvdA  Midden-Delfland heeft altijd een eerlijke politiek gevoerd. Ik hoop dat de burgers hebben ingezien dat de PvdA lokaal zich sterkt heeft gemaakt voor de burgers en politiek heeft bedreven met een realistische aanpak. Met name voor Maasland, heeft de PvdA zich hard gemaakt voor het Maelanthuis. Of je nu wel of niet op de PvdA stemt, je kunt bij ons terecht. We hebben gevochten voor het Maeslanthuis en doen dat nog steeds.

Wat zou er anders moeten?

De politiek zou meer moeten doen wat ze beloven, daar ontbreekt het vaak aan. Er wordt veel te veel gepraat en te weinig uitgevoerd. Alle procedures duren ook veel te lang. Neem de kistenfabriek in Maasland, die moest voor de kerst 2017 weg. Alleen de betonnen vloer zou in de eerst week van januari 2018 verwijderd worden het is nu half februari 2018 en er gebeurd helemaal niks,  jammer zo kan ik nog wel even door gaan met voorbeelden.

Wat zijn je verwachtingen?

Van dit college verwacht ik niet veel meer. Ik hoop dat de verkiezingen veranderingen gaan brengen die hard nodig zijn. Uiteraard hoop ik dat ik gekozen wordt in de nieuwe raad. Verder wens ik de nieuwe raad een geweldige vier jaar toe.


 

Zoek op deze website

Facebook PvdA

Twitter PvdA