Midden Delfland

Welkom bij de PvdA Midden-Delfland


Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit zijn de idealen van de sociaaldemocratie.
Voor ons als Partij van de Arbeid staat daarbij het recht op een fatsoenlijk bestaan centraal. Een bestaan dat een volwaardige participatie in de maatschappij mogelijk maakt, met ruimte voor wie wil en waardigheid voor wie niet kan.
Dit dragen wij ook uit binnen de gemeente Midden-Delfland. Want de unieke combinatie van rozen rood en polder groen zijn een leidraad voor onze politiek in deze mooie gemeente.
Oog hebben voor mensen die het economisch en sociaal minder hebben en blijven werken aan het open groene gebied.

Samen leven en eerlijk delen!

Trouwe leden in Midden-Delfland

Trouwe leden in Midden-Delfland

Er zijn van die dingen die zo gewoon lijken, voor sommigen van ons althans, en dat is het lidmaatschap van De Partij van de Arbeid.

Vandaag 1 mei, mochten wij op bezoek bij iemand, voor wie het lidmaatschap heel vanzelfsprekend is, en dat al 25 jaar lang, Jan Hoogerwerf uit Den Hoorn. We werden hartelijk ontvangen door Jan en zijn vrouw. Natuurlijk waren er eerst onze felicitaties met dit jubileum, 5 prachtige rozen, één voor elke 5 jaar en het mooie speldje, dat ik hem met plezier heb mogen opspelden.
Op mijn vraag waarom hij destijds lid van de Partij is geworden, vertelde hij dat dat er zo bij hoorde in zijn familie.

Met gepaste trots vertelt hij dat zijn opa, ook Jan Hoogerwerf, één van de oprichters was van de SDAP in Vlaardingen en werd in 1917 gekozen in de Gemeenteraad van Vlaardingen. Een echte “Rooie” zoals dat toen heette, en dat in het toen nog conservatieve vissersdorp Vlaardingen. Om de leefomstandigheden van de arbeiders te verbeteren zette hij bijvoorbeeld in 1907 een cursus op om te leren lezen, schrijven en rekenen en werd door hem een organisatie gesticht, die de zorg bij ziekte op zich nam. Bij zijn graf werd vroeger zelfs de 1 meiviering in Vlaardingen gehouden.

De vader van Jan, alweer Jan Hoogerwerf, was voorzitter van de Abva en één van de leiders van de grote ambtenaren demonstratie in 1973. Een dossiervreter en iemand waar je niet omheen kon.

Kortom, Jan komt uit een familie waar de PvdA er helemaal bij hoort, en ook hij is zeer betrokken bij onze maatschappij. Een sociaal-democraat in hart en nieren!

We wensen hem, samen met zijn familie, nog vele mooie, en rooie! jaren in toe.

Dieuwke van Geest
vice-voorzitter Bestuur PvdA Delft/Midden-Delfland.

Zondag 1 mei 2016

Zoek op deze website

Facebook PvdA

Twitter PvdA

Copyright © 2018. PvdA Midden-Delfland